Skip navigation

Re_consider

New Strategy

Allowing disaster victims to Re_consider their personal disaster housing response.

Previous disaster relief housing responses have proved inflexible to the various lifestyles of disaster victims. The Re_home tries to redefine this strategy, presenting an efficient and open floor plan that accommodates the various needs of many users.

The floor plan was designed around two triangular organizations, one open for public spaces, and one enclosed for private spaces. This minimizes wasted circulation space throughout the home and encourages open interaction between both interior and exterior spaces. The flex space allows the house to transition between a one and two bedroom home. The home also presents several options for eating, working, and relaxing allowing the home occupants to customize the living space to their liking.

Description

Floorplan

Link to the homepage of University of Illinois Link to the team page of Solar Decathlon Link to the homepage of U.S. Department of Energy Link to the homepage of National Renewable Energy Laboratory

©2010 Solar Decathlon of the University of Illinois A project for the 2011 U.S. Department of Energy Solar Decathlon. All Rights Reserved. Contact Us